ricette e dintorni

O surdato 'nnamurato/ Salcicce e friarielli


Buo giorno!!! Oggi prima di una ricetta vi scrivo il testo di una delle più belle canzoni napoletane, che mi emoziona particolarmenteO surdato 'nnamuratoStaje luntana da stu coree a te volo cu ‘o penziero:niente voglio e niente speroca tenerte sempe affianco- a meSi’ sicura ‘e chist’ ammorecomm’ i’ so’ sicuro è te...Oje vita, oje vita mia,oje core ‘e chistu core,si’ stata ‘o primm’ ammore:‘o primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me!Quanta notte nun te veco.nun te sento int’ a sti brccia,nun te vase chesta faccia, .nun t’astregno forte mbraccia a me?Ma scettànome ‘a sti suonne,mme faje chiagnere pe’ te.. . .Oje vita, oje vita mia, ooje core k chistu core, . .si’ stata ‘0 primm’ ammore: .‘0 primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me!Scrive sempe ‘e sta’ cuntenta:io nun penzo che a te sola:nu penziero mme cunzola;ca tu pienze sulamente a me.. .‘A cchiù bella è tutt’ ‘e bellenun è maje cchiù bela ‘e te!Oje vita, oje vita mia, ooje core k chistu core, . .si’ stata ‘0 primm’ ammore: .‘0 primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me! Slacicce e friarielli1 kj di salcicce-1kg di friarielliI friarielli sono broccoletti con infiorescenze appena sviluppate, sono molto simili alle cime di rape e sono un piatto tipico della cucina campana/napoletana.Pulite i friarielli,lavarli con acqua molto calda. Scolateli di tutta l'acqua. In una padella mettete a riscaldare l'olio, aggiungete uno spicchio d'alio e del peperoncino, attenzione a imbiondire l'aglio senza scurirlo. Ora versarvi i friarielli coprirli con un coperchio,cuocendoli  per bene saltandoli in  padella.Mettere in una padella le salcicce coperte d'acqua e un bicchiere di vino, senza alcun condimento. Bucherellarle quà e là con una forchetta. Far cuocere finchè l'acqua e il vino sono completamente prosciugati e le salcicce ben rosolate. Unire in padella le salcicce ai friarielli, dandogli una scottata insieme per legare i sapori. Servire calde. Con le salcicce  e friarielli potrete preparare gustose pizze o panini imbottiti. A presto!