A’ lè sete de là sera, straco morto, da à cantina a casa son tornà, dopo aver torcolà chel’ua chè né a vigna gavea vendemià . Dopo sena, mè viù voja de tastar cosa jera vegnù fora, minso dàa fadiga, ma contento, a là mastela son tornà, meso litro dè mosto roso gòò ciapà, n’eto de farina in cardensa ghò catà e cò tri curiar de sucaro, tuto gò smisià, sul fogo pian pianelo diese minuti de bojo ghe gò dato, dentro ‘na tarina un’oreta in frigo par chietarlo lò lasà . xè viù fora un sugolo ruspante, forte e coi savori dè ‘naolta. Ma visto, ch’infondo in boca el lasa quel gusto d’è n’aolta , sì un pocheto ghè sè sente la farina,che in bocca liga con n’arcaico saor.Par le Tose delicate fie dè là modernità, dove tuto xè gentile e delicato, podaria dar fastidio e alora, daighe femo da fighete ancà stò piato. De mosto sempre meso litro, nò farina ma maihjzzena, sì dai l’amido de mahiz,che cò è h e tante z par foresto e affascinante, 30 grammi de sucaro de cana e 20 del nostran, ‘na bustina de vaniglia e…… stà tento che cò’l boje subito l’e coto e in tè un atimo el se struca, in tel frigo falo sempre vegnar fredo.Eeee vualà èl sugolo moderno par le fighe el xè pronto…. Bon Ma sensa el gusto da pitochi.
I SUGOLI
A’ lè sete de là sera, straco morto, da à cantina a casa son tornà, dopo aver torcolà chel’ua chè né a vigna gavea vendemià . Dopo sena, mè viù voja de tastar cosa jera vegnù fora, minso dàa fadiga, ma contento, a là mastela son tornà, meso litro dè mosto roso gòò ciapà, n’eto de farina in cardensa ghò catà e cò tri curiar de sucaro, tuto gò smisià, sul fogo pian pianelo diese minuti de bojo ghe gò dato, dentro ‘na tarina un’oreta in frigo par chietarlo lò lasà . xè viù fora un sugolo ruspante, forte e coi savori dè ‘naolta. Ma visto, ch’infondo in boca el lasa quel gusto d’è n’aolta , sì un pocheto ghè sè sente la farina,che in bocca liga con n’arcaico saor.Par le Tose delicate fie dè là modernità, dove tuto xè gentile e delicato, podaria dar fastidio e alora, daighe femo da fighete ancà stò piato. De mosto sempre meso litro, nò farina ma maihjzzena, sì dai l’amido de mahiz,che cò è h e tante z par foresto e affascinante, 30 grammi de sucaro de cana e 20 del nostran, ‘na bustina de vaniglia e…… stà tento che cò’l boje subito l’e coto e in tè un atimo el se struca, in tel frigo falo sempre vegnar fredo.Eeee vualà èl sugolo moderno par le fighe el xè pronto…. Bon Ma sensa el gusto da pitochi.