BENTO CORNERil Giappone e il suo modo di mangiare, ricette per i vostri bento ^^ |
TAG
CIAO A TUTTI ^^
Mi chiamo Koko Kawaii e sono amica di Offalcon ^^
D'accordo con lei ho creato un blog di ricette per i bento e anche ricette generali di squisitezze come quelle a base di the verde per le quasi tutti i giapponesi e Offy vanno pazzi.
La coppia di kanji che vedete qui sotto formano la parola OCHA che nel vostro italiano si traduce in "thè"
I MIEI BLOG AMICI
« DEEP FRIED CHIKEN NUGGET... | BEEF DOMBURI » |
- 1 lb. russet potatoes, peeled and cut into 4 to 5 pieces each
- 1/3 lb. beef, thinly sliced
- 2/3 lb. yellow onions, sliced (about 1/3 inch wide)
- 1 tablespoon vegetable oil
- 400 cc water (about 1 1/2 cups)
- 3 tablespoons or more soy sauce (to taste)
- 3 tablespoons or more brown sugar (to taste)
- 2 tablespoons sake or white wine
Cooking time: 40 minutes
Servings: 4 persons
Ofukuro no aji -- Mom's cooking: This is a typical Japanese dish served at dinner. The main ingredients are russet potatoes, onions, and beef. The flavoring is based on soy sauce and sugar, very common for a Japanese dish.
Directions:
Prepare vegetables as described above. Heat a deep pan and add oil and beef. Saute for a couple of minutes, then add onion and potato. Continue sauteing for 3 minutes. Add water, soy sauce, brown sugar, and sake or wine. Bring to a simmer half covered. Skim off any foam and cook for about 20 to 30 minutes until potatoes are done.
Potete trovare un altra ricetta del Nikujaga qui ^^
|
INFO
AREA PERSONALE
MENU
ULTIMI COMMENTI
Inviato da: Pedro San
il 03/07/2024 alle 12:48
Inviato da: Pedro Sanches
il 03/07/2024 alle 12:44
Inviato da: esternoluce
il 14/01/2016 alle 21:04
Inviato da: ristorante pesce
il 30/08/2013 alle 17:51
Inviato da: ristoranti firenze
il 30/08/2013 alle 17:49
CONTATTA L'AUTORE
Nickname: koko_kawaii
|
|
Sesso: F Età: 49 Prov: EE |