Creato da cristinarontino il 16/01/2009 |
ricette e dintorni
Benvenuti nel mio blog...Cercherò di interessarvi con le ricette tipiche della mia terra ,e non solo, aggiungendo aneddoti e curiosità. Aspetto i vostri commenti e consigli, e anche ricette da aggiungere.ma ricordate ciò che renderà ogni piatto speciale sarà un solo ingrediente:l'amore...
« Lasagna imbottita | Tortellacci di Carnevale » |
Buo giorno!!! Oggi prima di una ricetta vi scrivo il testo di una delle più belle canzoni napoletane, che mi emoziona particolarmente
O surdato 'nnamurato
Staje luntana da stu core
e a te volo cu ‘o penziero:
niente voglio e niente spero
ca tenerte sempe affianco- a me
Si’ sicura ‘e chist’ ammore
comm’ i’ so’ sicuro è te...
Oje vita, oje vita mia,
oje core ‘e chistu core,
si’ stata ‘o primm’ ammore:
‘o primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me!
Quanta notte nun te veco.
nun te sento int’ a sti brccia,
nun te vase chesta faccia, .
nun t’astregno forte mbraccia a me?
Ma scettànome ‘a sti suonne,
mme faje chiagnere pe’ te.. . .
Oje vita, oje vita mia, o
oje core k chistu core, . .
si’ stata ‘0 primm’ ammore: .
‘0 primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me!
Scrive sempe ‘e sta’ cuntenta:
io nun penzo che a te sola:
nu penziero mme cunzola;
ca tu pienze sulamente a me.. .
‘A cchiù bella è tutt’ ‘e belle
nun è maje cchiù bela ‘e te!
Oje vita, oje vita mia, o
oje core k chistu core, . .
si’ stata ‘0 primm’ ammore: .
‘0 primmo e ll’ultimo sarraje pe’ me!
Slacicce e friarielli
1 kj di salcicce-1kg di friarielli
I friarielli sono broccoletti con infiorescenze appena sviluppate, sono molto simili alle cime di rape e sono un piatto tipico della cucina campana/napoletana.
Pulite i friarielli,lavarli con acqua molto calda.
Scolateli di tutta l'acqua. In una padella mettete a riscaldare l'olio, aggiungete uno spicchio d'alio e del peperoncino, attenzione a imbiondire l'aglio senza scurirlo. Ora versarvi i friarielli coprirli con un coperchio,cuocendoli per bene saltandoli in padella.
Mettere in una padella le salcicce coperte d'acqua e un bicchiere di vino, senza alcun condimento. Bucherellarle quà e là con una forchetta. Far cuocere finchè l'acqua e il vino sono completamente prosciugati e le salcicce ben rosolate. Unire in padella le salcicce ai friarielli, dandogli una scottata insieme per legare i sapori. Servire calde. Con le salcicce e friarielli potrete preparare gustose pizze o panini imbottiti. A presto!
|
CERCA IN QUESTO BLOG
FINGERS
CONTATTA L'AUTORE
Nickname: cristinarontino
|
|
Sesso: F Età: 49 Prov: NA |
AREA PERSONALE
TAG
CERCA IN QUESTO BLOG
MENU
I MIEI BLOG AMICI
- Londra 2008
- COME IL VENTO
- cielo variabile
- pensieri in cucina
- io blogheggio, e tu?
- emozioni
- Endirmione...oggi
- la cucina di micol
- ovvio e dintorni
- zuccherando
- donna velata
- voglia di verde
- le mie giornate
- rABA_rAMA
- MUSICA LOVE
- * Rebecca*
- Sonosolomestessa
- amate e sarete amati
- la vita e bella
- GLI ANNI 60-70-80
- Pensieri sparsi
- cuciniamo insieme
- Tribù Napoli
- OSTERIA..
ULTIMI COMMENTI
Inviato da: aranciamela.dasporto
il 25/01/2016 alle 18:08
Inviato da: Tartes
il 22/03/2014 alle 09:49
Inviato da: doudou
il 27/01/2014 alle 11:19
Inviato da: alberto
il 27/01/2014 alle 11:19
Inviato da: tina
il 27/01/2014 alle 11:17
CHI PUÒ SCRIVERE SUL BLOG
TORTA DI RICOTTA
PARMIGIANA DI MELANZANE
TAMMURIATA NERA
Je nun capisco e vote che succede
e chello ca se vede nun se crere nun se crere
E’ nato nu criaturo è nato niro
e a mamma ‘o chiamma ggiro sissignore ‘o chiamma ggiro
Se vota e gira se
se gira e vota se
ca tu ‘o chiamme ciccio o ‘ntuono
ca tu ‘o chiamme peppe o ggiro
chillo o fatto è niro niro, niro niro comm’a chè
O’ contano e cummare chist’ affare
sti case nun so rare se ne vereno a migliare
E vote basta sulo na uardata
e a femmena è remmasta sott’a bbotta ‘mpressiunata
Se na uardata se
se na ‘mpressione se
va truvanne mo’ chi è stato
c’ha cugliuto bbuono o’ tiro
chillo o fatto è niro niro, niro niro comm’a chè
E ddice o’ parulano embè parlamme
Pecchè si arraggiunamme chisti fatte ‘nce spiegamme
Addò pastena o grano o grano cresce
riesce o nun riesce sempe è grano chello ch’esce
Sè dillo a mamma sè
sè dillo pure a me
conta o’ fatto comm’è gghiuto
si fuje ciccio ‘ntuono o ggiro
chillo o fatto è niro niro, niro niro comm’a chè
E ssignurine ‘e caporichino
fann’ammore cu ‘e marrucchine
‘e marrucchine se vottano ‘e lanze
‘e ssignurine cu ‘e panze ‘nnanze.
Amerivan express
damme ‘o dollaro ca vaco e pressa
ca sinnò vene ‘a pulis
mett’e mmane arò vò isso.
Ajere ssera a piazza dante
a panza mia era vacante
si nunn’era po’ contrabbando
je mo’ ggià stevo ‘o campusanto.
E llevate ‘a pistuddà
e llevate ‘a pistuddà
cu chisti pacch’nmane
e llevate ‘a pistuddà. (2 volte)
Sigarette babà
caramelle mammà
fischiette bambino
e dduje dollare ‘e ssignurine.
A cuncetta e nanninella
lle piacevano ‘e caramelle
mo’ s’appresentano pe’ zetelle
vanno a fernì ‘ncopp’e burdelle.
E ssignurine napulitane
fanno ‘e figlie’ e mericane
‘nce verimme ogge e dimane
‘nmiezo porta capuana.
E cercillo ‘o viecchio pazzo
s’è vennuto ‘e matarazze
e l’america pè dispietto
‘nc’ha scippato ‘e pile a pietto.
Ajere ssera magniaje pellecchie
‘e capille ‘ncopp’e rrecchie
‘e capille ‘e capille
e ‘o ricotto ‘e cammumilla
‘o ricotto ‘o ricotto
e ‘a fresella cu a carnacotta
‘a fresella‘a fresella
e zì monaco tene ‘a zella
tene ‘a zella ‘nnanze e arreto
uffa uffa e comme fete
e lle fete e cane muorto
uè pe ll’anema e chillemmuorto.
E llevate ‘a pistuddà
e llevate ‘a pistuddà
cu chisti pacch’nmane
e llevate ‘a pistuddà. (a finire)