BENTO MANIAIl Bento: in Giappone è un sano e divertente modo di portarsi il pranzo con se ^^ |
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Ciao a tutti, sono Yurippe, vivo a Milano, studio da quattro anni giapponese, adoro la cucina nipponica, tutto quello ke riguarda il Giappone e vivo con Sampei giapponesino DOC ^^
Non mi è mai piaciuto farmi da mangiare a casa e poi sono pigrona, figuriamoci prepararmi qualcosa il giorno prima fino a quando non ho scoperto il bento una curiosa bellissima scatolina attrezzata di bastoncini o posatine, scomparti e borsine da portare con me. Adesso prepararmi il pranzo mi diverte.
In questo blog troverete le foto dei miei bento, la mia personale collezione, i link che vi consiglio e alcune ricette (per averne di più clikkate sul mio sito, O BENTO NET)
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Metto ankio una ricetta, quella degli Yakitori, gli spiedini di pollo con la salsa speciale di cui vado matta ! sono perfetti in versione mini da mettere nel bento ^^
Yakitori is grilled chicken speared on sticks. All different parts of the chicken, thighs, skin, liver, etc. can be used for yakitori. The following recipe shows one of the most popular kind which is prepared with chicken thighs and leek
Ingredients:
- Chicken thighs: without bone and skin
- Japanese leek (negi*), leek, or green onion
- Soya sauce
- Mirin* or sake*
- Sugar
- Honey or maple syrup
- Small wooden spears
* This ingredient may not be available in Western supermarkets, but you should be able to find it in Japanese grocery stores that exist in most large European and American cities.
Preparation:
- Mix together 4 tablespoons of soya sauce, 3 tablespoons of sugar, a little bit of honey or maple syrup, a little bit of mirin and water, and heat it up until it's homogenous.
- Cut the chicken thighs into about 3x2x2cm large pieces.
- Put the chicken pieces into the already prepared sauce, and let it stand for a while.
- Cut the leek or green onions in about 3 cm long pieces.
- Spear three or four pieces of chicken and some leek on each wooden stick.
- Grill them, or use the oven at 200 degrees celsius. (You may want to wrap the wooden sticks with aluminium foil; otherwise, they may burn off.)
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