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La parola "antipasto" potremmo tradurla con
"prima del pasto"; come se indicasse un piatto creato per aprire un pasto ricco di sapori e piaceri...

L'antipasto non è fondamentale nella nostra cucina, anzi, di solito lo possiamo trovare durante cene importanti o pranzi preparati per eventi particolari.
Ormai fa parte della nostra abitudine alimentare e quanti voi a ristorante non vedono l’ora di gustarsi un delizioso antipasto?

 

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Rixi e ortighe

Post n°130 pubblicato il 06 Gennaio 2008 da ykarusteam
 
Foto di ykarusteam

Ocorente,
doxe par 4 persóne:

Rixo vialon nano 200 gr
Zseóla 100 gr
Graso 50 gr
Parmexan gratà 30 gr
Parsémolo, Bródo de galina lexiéro
2 sbrancàe de ciufi de ortighe
1 fetina de ajo




Quando che le piantine de ortighe le xe cresùe bastanzsa, ma no le xe gnancora maure, se ga da stacarghe le pónte co na man proteta da un guanto. £e pónte, dopo averle lavàe ben, le va curàe par cavarghe i parasiti che se ghe scónde, e dopo le vien doparàe par far 'sta menestra qua che la xe fiséta, se ben che no la xe mìa un rixoto. Se se dòpara solo che i buti de ortiga se parécia un piato veraménte ecezsionale e inimitàbile. Invezse, doparando anca le fóje zxa mauràe, se fa na menestra de gusto un póco amaro e no masa bona. Tritè pi fin posìbile la zseóla co la féta de ajo e na s-ciantina de parsémolo, e metì tuto 'nte na técia.
Scaldè sul fógo la lama de un cortelo groso e pestè el graso fin che no 'l deventa na salséta. Metìlo 'nte la técia insieme co la zseóla, l'ajo e 'l parsémolo e fè un desfrito, stando ténti che no 'l se bruxa. Intanto, scaldè el bródo. Al desfrito zxontèghe le ortighe maxenàe e lasè che le se séca un póco, dopo bagnèle col bródo.
Fè bojer tuto da nóvo, sbasè la fiama al mìnimo e cuerzxì la técia lasando bojer tuto par 40 minuti. Pasà 'sto tenpo qua, zxontè el rixo, misiè co un cuciaro de légno e faxìlo cuxinar al dente ; se 'l se suga masa, zxontèghe un póca de aqua de bójo. A la fin dovarisi aver na menestra bastansa fisa.
Metìghe anca el formajo gratà e na s-cianta de pévare, misiè ben e versè tuto 'ntei piati, lasando che 'l se sora par calche minuto vanti de servirlo.

 

 
 
 
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