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La parola "antipasto" potremmo tradurla con
"prima del pasto"; come se indicasse un piatto creato per aprire un pasto ricco di sapori e piaceri...

L'antipasto non è fondamentale nella nostra cucina, anzi, di solito lo possiamo trovare durante cene importanti o pranzi preparati per eventi particolari.
Ormai fa parte della nostra abitudine alimentare e quanti voi a ristorante non vedono l’ora di gustarsi un delizioso antipasto?

 

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Pasta e faxoi

Post n°125 pubblicato il 01 Gennaio 2008 da ykarusteam
 
Foto di ykarusteam

gr. 200 de faxui sichi
gr. 150 de pasta de gran duro (o de tajadele de ovo fate in caxa, o riso)
gr. 100 de codega fresca de mas-cio
carota
sedano
séola
ojio vergine de oliva
sale
pevaro

Métare a bagno i faxui in tanta aqua fresca e lacarli rento a molo par tuta la note. Il dì dopo métare la codega de mas-cio in aqua de bojo e farla bujire par sinque minuti, pò scolarla, gratàrla e butare ja l'aqua. Métare i faxui 'nte na pegnata, cuerdare co tanta aqua, salare, xontare séola, carota, sedano tajai fini fini e la codega intiera. Se vegnese a gala masa graso, cavarlo jia co el minestro parché el brodo el ga da esare ben fiso e magro; se no lo fuse, cavar ja on bel puchi de faxui, maxenarli co el pasaverdura. Quando el brodo el sarà pronto butar xo la pasta, o il riso.
Cavare la pegnata dal fogo, cavar la codega e minestrare 'nte i piati fundi. Tajiare la codega in quatro fetine metarghene on toco so la pasta.Lasar che la minestra la devente tiepida e dopo darghe saor co del pepe pena maxenà e co on cuciaro de ojio de oliva, sensa xmisiare
.


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